Faápolás

A fák védelme, megtarthatóságának, és fenntarthatóságának a növelése minden ember érdeke.

Egy jó faápoló:

  • Széleskörű szolgáltatást fog kínálni – nyírás, metszés, koronaalakítás, hajtásválogatás, permetezés, statikai megerősítés, odúkezelés, sebkezelés, bogarak rovarok kiűzése

  • Nem fogja a fáját derékba/nyakba lefejezni, lecsonkolni, hacsak nem valami elháríthatatlan, kikerülhetetlen ok ezt nem kívánja meg

  • Meg fogja próbálni lebeszélni egy egészséges fa indokolatlan kivágásáról

  • Nem használ tüskés mászóvasat, kivéve, ha ki kell vágni a fát

  • Komplex szolgáltatást nyújt szükség esetén hosszú távú kezeléssel

Általánosságban elmondható, azzal hogy környezetünkbe fákat telepítünk, és fákat tartunk fenn hozzájárulunk a komfortos életvitelünkhöz, hiszen nyáron csökkenti a környezeti hőmérsékletet, nem melegszik fel az árnyékában elviselhetetlenné a talaj, Oxigént termel, Szén-dioxidot dolgoz fel és elképzelhetetlen mennyiségű szmogot, szállóport köt meg.

A fent leírtak alapján minden fához hozzá lehet társítani egy faértéket. Ez a faérték nevezhető eszmei értéknek is de valójában a fa megtartásának, az ápolásának a fontosságára mutat rá. Bizonyos esetekben ezek az értékek 50- 100 milliós értéket mutathatnak bárki kertjében anélkül, hogy erről a tulajdonosa tudna.

A városi környezetben elhelyezkedő fákat ért, traumák, és sokkok okán az urbanizált faápolás egyre nagyobb teret hódít már hazai viszonylatba is.

Cégünk a Magyar Faápolók Egyesületének a tagja ezzel is jelezve a szakma fejlődésének és fejlesztésének a fontosságát számunkra.

Fontos tudni, hogy egy faápoló nem ötletszerűen kezelget egy fát. A fát megvizsgálja, vagy megvizsgáltatja egy minősített favizsgálóval, ápolási tervet készít, vagy készíttet róla és később az alapján végzi a munkáját.

Forrás: Lukács Zoltán (Faápolás)